Publicaties

Gek op gips

Bij Hans en Michael Schuller stroomt het gips door de aderen. Hun stukadoorsbedrijf werkt nog altijd met de beproefde technieken van opa, al schuwen vader en zoon de innovatie niet. In landhuis De Wulperhorst kwam alles uit het ambacht samen.

Magazine Herenhuis Nr. 84, 07-2021

Plafonds volgens het boekje

De Haagse meesterstukadoors Hans en Michael Schuller bouwen voor hun klanten aan een enorme collectie antieke ornamenten. Vader en zoon voegden onlangs aan deze verzameling het tot nu toe grootste exemplaar uit hun carrière toe, afkomstig uit een laat negentiende-eeuws herenhuis in Delft.

Herenhuis, 01-2020

Als een phoenix uit de as herrezen

Een kortstondig moment van vreugde tijdens een nieuwjaarsnacht gevolgd door een jarenlange restauratie. Onder meer een unieke stijlkamer met prachtig stucwerk werd in de as gelegd. Dankzij vakkundige restauratiestukadoors is het rijk gedecoreerde plafond gereconstrueerd.

Mebest, 02-2017

Kasteel Loenersloot, een reconstructie van een rococo-stucplafond 

Rococo is een stijl die we niet al te veel tegenkomen in het Neerlands stucwerk. De reconstructie van het rococo stucplafond van kasteel Loenersloot mag dan ook niet ongemerkt voorbijgaan. Aandacht in Mebest dus, en over twee maanden ook op tv bij het programma MAX Monumentaal.

Mebest, 08-2013

Weg met de tijd van vlak en strak

De jaren 70 en 80 waren funest voor het decoratieve stukadoorswerk in veel herenhuizen. Het verdween achter verlaagde plafonds of in de sloopcontainer. Gelukkig zijn er mensen die terug willen brengen wat verloren ging en daar geld voor over hebben, En gelukkig zijn er mensen die het kunnen uitvoeren.

Mebest, 02-2013